30 Temmuz 2012 Pazartesi

COCUKLARINIZA AZ SEKERLI REVANI ( COK KISILIK)




MALZEMELER:

Hamuru Icin:

4 adet yumurta
1 subardagi seker
1 adet kabartmatozu
1 adet vanilya
1 yemekkasigi yogurt
1 subardagi irmik
2 fincan kadar un

Serbeti Icin:

2 subardagi su
1,5 subardagi seker
Yarim adet dilimlenmis limon

Uzeri Icin:

Bir avuc findik tozu

NOT1=  Pasta islerinde kabartmatozu uzerine limon sikilmasi pastanizin cok daha iyi kabarmasini saglar.
NOT2= Kek kalibina yapisma sorununuz varsa, yaglayip un serpistirdiginiz kalip ya da tepsinize biraz da seker serpistirirseniz yapisma sorunundan eser kalmadigini goreceksiniz..
NOT3= Sekerini azaltilmis kullanmak istemiyorsaniz hamurunun sekeri 1\2 subardagi olmak uzere serbetinin olcusunu 3,5 subardagi suya 3 subardagi  seker olarak kullanirsaniz revaninin tadini tam alabilirsiniz. Ben olabildigince diyet ve cocuklara da yonelik denedigim tarifleri paylastigindan kendi yaptigim ve tutan olculeri sizinle paylasiyorum.


YAPILISI:


  • Oncelikle ocaga serbet malzemeleri olan su, seker, dilimlediginiz limon konulup, 15 dk kadar ocakta durmasi saglanir. Sonra serbet ilinmaya birakilir. ( Serbet olabildigince ilik olacak.
  • Yumurtalarla seker derin bir kapta beyazlasincaya kadar mikserle cirpilir. Elinizle karisimi ellediginizde elinize seker kitirlari gelmiyorsa bu islem tamamdir. Sonra karisimin icine yogurt, irmik, vanilya konulur. Kabartma tozu da eklenince hamurun daha iyi kabarmasi icin karisima dokulen kabartma tozunun uzerine 3 damla limon sikilir. Zaten limonu sikinca kabarmatozundaki fosurdamayi goreceksiniz. Sonra un da eklenip karisim karistirilir. Firin 180 derecede yakilir. Sekilli pasta kaliplari yaglanip unlanir ve bu kaliplara karisim dokulur. Borama yerlestireceginiz kaliplarla haziladigimiz karisim firina verilir. 30 dk kadar firinda durduktan sonra firindan cikarilir. Ilininca kaliptan da cikarilir. 
  • Kaliptan cikardigimiz revanilerin uzerine serbeti bir kepce yardimiyla yavas yavas dokulur ve revani suyunu cekmeye birakilir.

SUNUM VE SUSLEMESI:

Servis tabagina aldigimiz revaniler findikla da olabilir, hindistan cevizi ve cekilmis cam fistigi da olabilir ( cok yakisiyor), susleme yapmak suretiyle tatli cocuklariniza servis edilebilir. Ya da degisiklik seven misafirlerinize de servis edilebilir. Dileyen ayni olculeri kucukboy tepsiye uygulayarak normal revani de elde edebilir. Deneyenlere simdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: