31 Temmuz 2012 Salı

DİYET ÇÖP ŞİŞTE TAVUKGÖĞSÜ VE PATATES ( ( 2 KİŞİLİK)


MALZEMELER:

1 adet patates
1+1 adet domates ( 1 adeti süslemeye, 1 adeti şişe )
1/4 adet küp doğranmış soğan
3 adet yeşil tatlıbiber
300 gram tavukgöğsü
1+1 (2) çaykaşığı tuz ( 1 çay kaşığı haşlama suyuna, 1 çay kaşığı şişe dizilmeden)
1+1 (2) çaykaşığı karabiber( 1 çay kaşığı haşlama suyuna, 1 çay kaşığı şişe dizilmeden)
1+1 (2) çaykaşığı tatlıpulbiber( 1 çay kaşığı haşlama suyuna, 1 çay kaşığı şişe dizilmeden)
dilediğinizce dilim peyniri ( süslemeye)
Konserve kırmızı biber (süslemeye)
dilim halinde 2 adet zeytinin baş kısımları 
serpiştirmelik nane ( patatesin üzerine süslemeye)
6 adet çöpşiş

NOT1=  Tavukla soğanı ardarda çöpşişe dizmemeye özen gösterin. Zira et ürünleri soğanın rengini değiştirebilmektedir.
NOT2= Kasabınızdan ya da marketten et alırken eti küp küp doğramasını isterseniz bu yemekte daha rahat edersiniz.

YAPILIŞI:


  • Öncelikle biber ve  tavukgöğsümüz 1 çaykaşığı karabiber, tuz, pulbiberle ayrı tencerelerde 15 dk kadar süre haşlanıp  süzülür.
  • Küp doğradığımız patatesler çöpşişe dizilir, uzerine çıkana kadar su konur, az miktar tuz konulur  ve bu da dizili vaziyette ayrı bir tencerede 15 dk kadar (pişene kadar) haşlanır. Süzülür.
  • 1 adet domates, 1/4 adet soğan küp küp doğranır. Tavuk göğsünü de küp doğranmış alırsanız işiniz kolaydır doğranmamışsa o da küp küp doğranır. Biberler önce 2'ye sonra 4'e bölünmek suretiyle doğranır.
  • Tavukgöğsüne 1 tatlıkaşığı tuz, 1 tatlıkaşığı karabiber, 1 tatlıkaşığı pulbiber konulup karıştırılır.
  • Sonra uzun çöpşişlerimize biber, tavukgöğsü, domates, soğan, biber tavukgöğsü vs sıralamasıyla ya da tavukgöğüsüyle soğan ardarda gelmemek koşuluyla kendinizce bir sıralamayla malzemeler şişe dizilir. 
  • Benim gibi tost makinasının ızgara kısmında yapıyorsanız 2. derecede, normal ızgarada da yapıyorsanız en üst seviyenin bir altı derece sıcaklıkta malzememiz ızgarada pişirilir.
  • Çöpşişte patatesler de ızgaralanır. Bu ölçülerimde 2 şiş patates ve 4 şiş tavukgöğsü çıkmakta...
  • Yemeğimiz hazırdır sıra geldi tuzlama ve süslemede...
SUNUM VE SÜSLEME:

Hazırlanmış çöpşişler resmimdeki gibi tabağa yerleştirilir. Közlenmiş biberin ucuna 3 kesik atılıp o da resmimdeki gibi çöpşişlerin ortasına gelecek şekilde yerleştirilir. Dilimlenmiş domateslerden ağız ve kaş yapılır. İnce uzun doğranmış dilimpeynirinden ağız ortası yapılır ve yuvarlak kesilmiş dilim peynirinden de göz beyazı yapılır. Zeytinin 2 başı bıçakla düzgün kesilip onla da gözbebeği yapılır. Sunumumuz hazır.. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..:)



Hiç yorum yok: