28 Temmuz 2012 Cumartesi

DİYET ÖRGÜ PEYNİRLİ SEBZELİ DANA KUŞBAŞI ( 4 KİŞİLİK)

Misafirim geldiğinden bu tarifi 4 kişilik yaptım ki o şekilde paylaşacağım. Örgüpeyniri lezzetçe gerçekten çok yakışıyor, tavsiye ederim.



MALZEMELER:

500 gr danakuşbaşı
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
5+2 diş sarımsak (5 diş içine,2 dişi sosuna)
2 kaşık salça (sos için)
2 adet domatesin suyu (sos için)
1+1/2 (1,5) tatlıkaşığı karabiber (1 tatlıkaşığı malzemeye, 1 tatlıkaşığı sosuna)
1+1 (2) çaykaşığı pulbiber ( 1 çaykaşığı malzemeye, 1 çaykaşığı sosuna)
1+1/2 (1,5) tatlıkaşığı tuz ( 1 tatlıkaşığı malzemeye, 1/2 tatlıkaşığı sosuna)
1 çaybardağı su ( sos için)
1/5 adet örgüpeyniri  rendesi (üzerine)
1 tatlıkaşığı zeytinyağı

NOT1= Domatessuyu hazır olabileceği gibi, kendiniz rendelemek suretiyle de olabilir.


YAPILIŞI:

Patates 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Havuç jülyen kesilir. Soğan yemeklik doğranır. Sarımsak çok küçük doğranır. Büyük bir çelik tencereye danakuşbaşı, dilimlenmiş patates, jülyen kesilmiş havuç ve doğranmış soğanın tamamıyla,  5 diş ince doğranmış sarımsak konulur. Üzerine bu malzemeleri geçecek şekilde su konulur ve malzeme kısık ateşte haşlanmaya bırakılır. Piştikten sonra malzeme süzülür.( Et suyunu dökmeyi ben çok tercih etmesem de diyet menü yaptığımdan ve etin yağı suya geçtiğinden dökmek zorunda kalıyorum) Aynı tencere yıkanmak suretiyle ya da ayrı tencerede, salça, domatessuyu, 2 diş dilimlenmiş sarımsak, 0,5 tatlıkaşığı karabiber, 1 çaykaşığı pulbiber, 0,5 tatlıkaşığı tuz, 1 çaybardağı su tencerede 1 dk kadar ocakta döndürülür. Oval veya yuvarlak borcam 1 tatlıkaşığı zeytinyağıyla yağlanır. İçine süzülmüş karışım dökülür ve al üst olacak şekilde( dibindeki yağı alacak şekilde cok az karıştırılır. 1 tatlıkaşığı karabiber, 1 çaykaşığı pulbiber, 1 tatlıkaşığı tuz karışıma dökülür karışım tekrar tahta bir kaşıkla karıştırılır. Sonra karışıma hazırladığımız domates sos konularak tekrar karışım karıştırılıp, borcamda karışım düzeltilir. Üzerini olabildiğince eşit kaplayacak şekilde örgüpeyniri rendesi konur. Ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına yemeğimiz konulur. 5 dk fırında kaldıktan sonra yemeğimiz servise hazırdır.

SUNUM VE SÜSLEME:

Ek bir uygulama apmadan benim yaptığım gibi direk servis edebilirsiniz. Yanına ya da pilavın üzerine minik bir nane dalı belki daha şık gösterebilir. Tarifi deneyenlere şimdiden afiyet olsun...


Hiç yorum yok: