27 Temmuz 2012 Cuma

DİYET SEMİZ OTU YEMEĞİ(2 KİŞİLİK)


MALZEMELER:

1 demet semizotu
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemekkaşığı salça
1 çaykaşığı zeytinyağı
1/4 çaybardağı su
1 tatlıkaşığı tuz
1 tatlıkaşığı kırmızıtozbiber

YAPILIŞI:

Semizotu güzelce ayıklanıp 2 parmak genişliğinde ( yani cok ince olmayacak şekilde) doğranır. 1 çaykaşığı zeytinyağı tencereye konur, yarım dk tencere ısıtılır. ( Tencere boyutu önemli değil, ancak ben 2 kişilik yemekler yaptığımdan en küçük boy çelik tencereyi tercih ediyorum ) Minik minik doğranmış ya da rondoda biraz çevrilip minik parçalara ayrılmış 1 adet büyük boy soğan tencerede pembeleşinceye kadar ocağın orta boy kısmında kısık ateşte pişirilir.( Bu pişirme esnasında soğanları tahta kaşıkla sıklıkla karıştırmayı unutmayın)  Üzerine 1 yemekkaşığı salça, 1/4 çaybardağı su,  2 diş ince doğranmış sarımsak, 1 tatlıkaşığı tuz, 1 tatlıkaşığı kırmızıtozbiber eklenir ve salça soğana dağılacak şekilde karıştırılır. Üzerine doğradığımız semizotu eklenir ve semiz otuna dağlacak şekilde karıştırılıp ocak en kısık haline alınır. 5 dk sonra ocağın altı kapatılır. Sonra kapak yeniden açılıp şöyle bir karıştırılabilir.

SÜSLEMESİ VE SERVİS :

Serviste yuvarlak veya oval tabak kullanılabilir. ( Ben oval tabak kullandım)  Verdiğim ölçüden çıkan yemek tabaktaki kadardır, yani iki kişiliktir. Servis tabağımıza yemeği aynen aldıktan sonra, kenarına 3 kaşık yoğurt koyuyoruz. Yoğurdun üzerini benim sunumumdaki gibi nane ve pulbiberle süsleyebilirsiniz. Nane bence yoğurda çok yakışıyor. Eşim de benle aynı düşüncede, bu yemek gerçek bir diyet ve lezzet harikası. Umarım siz de beğenirsiniz. Deneyenlere  şimdiden afiyet olsun...







Hiç yorum yok: