29 Temmuz 2012 Pazar

MİSAFİRLİK BARBUNYA YEMEĞİ ( ÇOK KİŞİLİK )



MALZEMELER:

1 paket barbunya
2 küp şeker
1 yemekkaşığı tuz
1 yemekkaşığı zeytinyağı
1 adet ortaboy soğan
2 adet havuç
4 adet domates
1 yemekkaşığı salça
Su
NOT1= Barbunya hala pişmemişse üzerine az daha kaynar su ekleyerek yemeğinizin pişmesini sağlayabilirsiniz. Pişmiş aşa su katılmaz derler ya, bence eksik demişler. Pişmiş aşa su katılır ama kaynar su :)




YAPILIŞI:


  • Barbunyanın üzerini geçecek şekilde kaynar su dökülür ve barbunyalar böylece 1 sat bekletilir.
  • 1 yemekkaşığı zeytinyağı büyükçe bir tencereye dökülür
  • Minik doğradığımız soğanla havuç da tencereye konulur.  1 dk kadar ocakta kısık ateşte döndürülür. ( Yağımız fazla olmadığından yanmaya yakın gibi olursa şayet, yarımçaybardağı su ekleyip suda pişmesini sağlayabilirsiniz. ) 
  • Olabildiğince küçük doğradığımız domatesle, 1 yemekkaşığı salça tencereye konulur ve salçanın eşit dağılması sağlanır. 
  • 2 küp şekerle 1 yemekkaşığı tuz da tencereye eklenir.
  • Beklemedeki barbunya süzülür ve tencereye eklenir.
  • Barbunyanın üzerini geçecek şekilde tencereye su konulur ve barbunya ocakta kısık ateşte pişmeye bırakılır.
SUNUM VE SÜSLEME:

Bu yemeğin sunumunda dereotundan başka tat olarak nane vs çok yakıştırmıyorum ben...  Dereotunu sunumda da az misafiriniz varsa tabaklarda süslemeyle yapabilirsiniz. Ancak çok misafiriniz varsa, sunum tabağında dereotu kullanımı daha mantıklı görünüyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...




Hiç yorum yok: