29 Temmuz 2012 Pazar

MİSAFİRLİK TAZE FASÜLYE YEMEĞİ (ÇOK KİŞİLİK)


MALZEMELER:

2,5 kilo taze fasülye
4 adet doğranmış domates
3 küp şeker
1 adet büyükboy soğan
1 yemekkaşığı tuz
1,5 yemekkaşığı zeytinyağı
1,5 subardağı kaynarsu


YAPILIŞI:

Büyükçe bir tencereye tencerenin en altına soğan, üzerine fasülye, üzerine domates, üzerine soğan, üzerine fasülye, üzerine domates olmak üzere malzemeler konulur. En üste tuz ve küp şekerler de konulur. Üzerine yağ konulmaz, su konulmaz!!!  Ve ocakta en kısık ateşte fasülyeler pişmeye bırakılır. Fasülyenin ve domatesin suyu bu pişirmeye genelde yeterlidir. Çünkü  suyunu tencereye salacaktır. 15 dakika sonra tencereye 1,5 subardağı kaynar suyla 1,5 yemekkağığı zeytinyağı dökülür. Tencere karıştırılır. Bu şekilde de bir 10 dk fasülyeler pişirilir ki servise hazırdır.

SUNUM VE SÜSLEME:

Fasülyenin sunumunda çok fazla alternatip olmamakla birlikte, yemek takımınıza en uygun ne olabilirse, şekilli tabaklarla sunum, bu hem lezzetli hem de hafif yemeği, misafirlerinizin daha bir afiyetle yemesini sağlayacaktır. Tarifi deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: