17 Ağustos 2012 Cuma

HAVUÇ KIZARTMA ( 4 KİŞİLİK)





MALZEMELER:

8 adet havuç ( Kişibaşı 2 havuç.. Yani tek kişilik hazırlıyorsanız 2 adet havuç)
3 yemekkaşığı zeytinyağı
1 tatlıkaşığı tuz

YAPILIŞI:


  • Havuçlar redelenir.
  • Önceden kızdırılmış teflon tava ya da kzıartma tenceresindeki yağa rende havuçlar konulur.
  • Sık karıştırmak suretiyle 5 dk kadar ocakta havuçlar çevrilir. ( Fazla da ocakta tutulabilir ama bence vitaminin ölmemesi açısından az kalması daha uygun)
  • Tuz eklenip karıştırılır.
SUNUM VE SÜSLEME:

İsterseniz kahvaltıda, isterse sarımsaklı yoğurt(dilenirse kırılmış ceviz) eşliğinde akşam yemeğinde... İster tek ye, ister meze olarak masa ortasına ya da sunum tabak kenarına... Dilediğinizce tüketebileceğiniz, hem pratik, hem lezzetli, hem de en sağlıklı lezzetlerden... Tavaya yapışmaması da en büyük artısı... Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: