27 Ağustos 2012 Pazartesi

KAMBER BİBERİ KIZARTMASI (ÇOK KİŞİLİK)




Kamberbiberi birçok yörede bilinmezken, bizim oralarda yazları bol tüketilen bir sebzedir. AKşam yemeklerinden tutun da kahvaltılara birçok menü yanına kullanmaktayız. Biberler etli olması açısından lezzetçe normal biberlerin çok üzerindedir. Görüntüce dolmalık biberin koyu renklisi olmasının yanında lezzetçe dolmalık biberden çok farklıdır. Sİzlere, biber severlere  kesinlikle tavsiyemdir.

MALZEMELER:

1 kg kamberbiberi
3 adet domates
3 diş sarımsak
6+1 yemekkaşığı sıvıyağ ( 6 yemekkaşığı kızartmasına, 1 yemekkaşığı sosuna)
tuz-pulbiber-kırmızıtozbiber


YAPILIŞI:

KIZARTMASI:


  • Kamberler fazla minik olmamak suretiyle önce ikiye sonra tekrar ikiye bölünür. Kamber başı 4 parça elde edilir.
  • Kızdırılmış kızartma tavasında kamberler tahtakaşık yardımıyla arada  çevrilmek suretiyle pişirilir.
  • Tuz eklenir ki kızartmamız hazır...
SOSU İÇİN:

  • 1 yemekkaşığı sıvıyağı tavaya konulur.
  •  Domates rendeleriyle minik doğranmış sarımsaklar da eklenir. 
  • Tuz-pulbiber-kırmızı toz biber de dilediğiniz miktarda eklenir.(acı sevenler çok ekleyebilir, sevmeyenler az) Sosunmuz hazır..
SUNUM VE SÜSLEME:

Sos biberlerin üzerine dökülüp resimdeki gibi servis edilebilir. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: