11 Ağustos 2012 Cumartesi

KAŞAR PEYNİRLİ TAVUKGÖĞSÜ (12 KİŞİLİK)



Bu sadece görüntüsüyle değil lezzetiyle de benim favorimdir. Ana lezzet sırrım ise kullandığım 1 yemekkaşığı ketçap, 1 tatlıkaşığı tavuk harcı ve kaşar peynirimdir. Ama bu sizinle aramızda sır :)) Başka bir yerde kaşarpeynirini tavuk üzerine eritme var mı bilmiyorum. Ancak bu benim kendi kafamdan uydurduğum bir tarif.. Umarım sizler de deneyince aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. Acil servisten sunum fotoğrafımı ekleyemedim. Ancak yemeği ikinciye yaparsam ve zaman bulabilirsem fotografını çekmeye onu da ekleyeceğim...




MALZEMELER:

500 gr tavukgöğsü (kuşbaşı doğranmış)
125 gr kaşarpeyniri rendesi
1 adet ortaboy soğan
4+1 (5) diş sarımsak (4'ü içine, 1'i sosuna)
2 adet havuç
2 adet patates
1yemekkaşığı zeytinyağı
2 yemekkaşığı salça
1 yemekkaşığı ketçap
nane-karabiber-pulbiber-kırmızıtozbiber-tavuk harcı-tuz

NOT1= Tavukgöğsünü alırken kuşbaşı doğranmış alırsanız bu tarifi rahat rahat yaparsınız.


YAPILIŞI:


  • Tavukgöğüsü, 1 tatlıkaşığı tuz, 4 diş doğranmış sarımsak,iri küp doğranmış soğan-havuç-patates üzerini geçecek şekilde su konularak bir tencereye konulur. Bunların tencerede haşlanarak pişmesi sağlanır. 
  • Suyundan makarna süzeceğiyle süzülerek, süzülen su da süzeceğin altındaki kapta kalır. Altta haşlama suyu, süzgeçte de tavuk karışımı olmuş olur.
  • Sıra sosta.. Süzgecin alt kabındaki haşlama suyu aynı kapta bırakılır. Bunun içine 2 yemekkaşığı salça, 1 yemekkaşığı zeytinyağı,1'er çaykaşığı nane-karabiber-pulbiber-kırmızıtozbiber eklenir. Ve 1'er tatlıkaşığı tuz-tavukharcı  eklenir.1 yemekkaşığı ketçap eklenir. 1 adet ince doğranmış sarımsak da eklenir.Güzelce karıştırılır. Sosumuz da hazır..
  • Süzgece alınmış tavuk karışımı bir borcama konur.  Üzerine sos dökülür. Ve hepsi harmanlanarak karıştırılır.
  • Karışım 200 derece fırına 20 dk verilir.
  • Kaşar rendelenir ve fırındaki yemeğin üzerini kaplayacak şekilde serpiştirilir.
  • 5 dk fırında kalır. Ve yemeğimiz hazır...
SUNUM VE SÜSLEME:

Dilimlenmek suretiyle tepsimiz önce 4'e sonra her parça 3'e toplam 12 parçaya pasta dilimi gibi dilimlenir. Spatula yardımıyla mümkün olduğunca dağıtmadan servis edilir. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..

Hiç yorum yok: