13 Ağustos 2012 Pazartesi

KIYMALI MİLFÖY BÖREK (20 ADET)



MALZEMELER:

1 adet milföy hamuru ( süperfreshin tereyağlı milföyü olursa çok daha leziz oluyor)
300 gr kıyma
1 adet soğan
karabiber-pulbiber-tuz
2 diş sarımsak
1 yemekkaşığı salça
1 yemekkaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı ( üzeri için)

YAPILIŞI:  

KIYMALI İÇİ İÇİN:


  • 1 yemekkaşığı sıvıyağ tavaya konulur. Üzerine doğranmış soğanlarla ince doğranmış sarımsak eklenir ve pembeleşinceye kadar yağda çevrilir. Üzerine kıyma da eklenir ve kıymanın pişmesi sağlanır. 1'er çaykaşığı karabiber-pulbiberle 1 tatlıkaşığı tuz, 1 yemekkaşığı salça eklenip 5 dk daha ocakta kısık ateşte pişirilir. İçimiz hazır...
KENDİSİ İÇİN:

  • Milföyler buzluktan çıkarılır. 10 dk kadar buzunun çözülmesi beklenir. Beklemeden 30 sn mikrodalgaya koymak da bir çözümdür ancak o zaman milföy kabarması gereken miktarda kabarmamaktadır. Yani ben denedim, çok tavsiye etmiyorum bunu ondan...
  • Milföylerin arasına kıymalı iç konulur. Üçgen şekilde hamur katlanır.Üzerine bir çatalla karıştırdığımız yumurta sarısı sürülür. 180 derece önceden ısıttıgınız fırında 40 dkda pişirilir. 

SUNUM VE SÜSLEME:

Hem anayemeklerinizde hem de pasta böreklerinizin yanında sunumunuzu yapabilirsiniz. Dileyen üzerine susam ve çörek otu da serpebilir.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

teşkler ilk böreğimi sizin tarifinizle yaptım :)

Emine ME dedi ki...

Tesekkur geldigine gore tarif sizde de olmus ki sevindim :) Afiyet olsun :)

Adsız dedi ki...

Eksigi var kimyonsuz olmaz.

Emine Elvan Eker dedi ki...

kımyonu borekte benım gıbı sevmıyorsanız oluyor... ama kımyon da elbette oldukça yakısır.. afıyet olsun :)