17 Ağustos 2012 Cuma

KÜÇÜK KUŞBAŞI ET KAVURMA (2 KİŞİLİK)



MALZEMELER:

250 gr kuşbaşı et ( Tek kişiyseniz 150 gr yeterlidir. Kalan malzemelerden baharat ve tuzu 1 çaykaşığyla koydugunuzda lezzet tamamdır)
karabiber-tuz-nane-kekik-kırmızıtozbiber
1 adet sarımsak
1 yemekkaşığı yağ


YAPILIŞI:


  • Kuşbaşı et bıçak yardımıyla daha da ufak parçalara kıyılır ve önceden kızdırılmış yağda teflon ya da kızartma tenceresinde karıştırılmak suretiyle pişirilir.
  • Sarımsak eziciden geçirilen sarımsak eklenir. 1'er çaykaşığı baharatlardan ve tuzdan eklenir.
  • Karıştırılıp ocak kapatılır. Yemek hazır...
SUNUM VE SÜSLEME:

Seçenekler şöyle olabilir:

  • Pirinç pilavının yanında servis
  • Pirinç pilavının üzerinde servis
  • Bulgur pilavının yanında servis
  • Sade servis
Seçim sizin. Soğan doğramak yok, fazla yağ yok, salça yok, ama mükemmel lezzet var:) Tavsiye ederim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: