17 Ağustos 2012 Cuma

KÜÇÜK KUŞBAŞI TAVUKGÖĞSÜ KAVURMA ( 2 KİŞİLİK)




MALZEMELER:

250 gr kuşbaşı doğranmış tavukgöğsü ( tek kişi için 150 gr ete, 1'er çaykaşığı karabiber-tuz ve 1 adet sarımsak kafidir ki aynı lezzet elde edilir)
1 adet sarımsak
karabiber-tuz
1 yemekkaşığı yağ

YAPILIŞI:


  • Tavukgöğsü bıçak yardımıyla çok minik doğranır.Kızartma tenceresi ya da teflon tavadaki önceden kızdırılmış tavada etler pişirilir. 
  • Pişince sarımsak ezicide ezilmiş sarımsak eklenir. 1'er tatlıkaşığı karabiberle tuz eklenir ve karıştırılıp ocak kapatılır.
SUNUM VE SÜSLEME:

Seçenekler şöyle olabilir:

  • Pirinç pilavının yanında servis
  • Pirinç pilavının üzerinde servis
  • Bulgur pilavının yanında servis
  • Sade servis
Seçim sizin. Soğan doğramak yok, fazla yağ yok, salça yok, ama mükemmel lezzet var:) Tavsiye ederim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: