17 Ağustos 2012 Cuma

KUŞBAŞI ETLİ YOĞURTLU MEKTUP BÖREK ( 27 ADET)
















Bu börek 'değişik birşeyler yapmalıyım' diyen ya da 'ben yoğurtsuz yemek tüketemem' diyen bayanlarımız için çok ideal bir yemek... Ve bir o kadar da leziz... Denemenizi tavsiye ederim..

MALZEMELER:

İÇ MALZEMELER:

250 gr kuşbaşı et 
karabiber-tuz-nane-kekik-kırmızıtozbiber
1 adet sarımsak
1 yemekkaşığı yağ

KENDİ MALZEMELERİ:

1 adet 6'lı yufka
2 yemekkaşığı yoğurt
1 subardağı sıvıyağ
1 çaykaşığı tuz

ÜZERİ MALZEMELER:
Sarımsaklı yoğurt ( dilediğinizce)



YAPILIŞI:


İÇ MALZEME YAPILIŞI:

  • Kuşbaşı et bıçak yardımıyla daha da ufak parçalara kıyılır ve önceden kızdırılmış yağda teflon ya da kızartma tenceresinde karıştırılmak suretiyle pişirilir.
  • Sarımsak eziciden geçirilen sarımsak eklenir. 1'er çaykaşığı baharatlardan ve tuzdan eklenir.
  • Karıştırılıp ocak kapatılır. Soğumaya bırakılır.
SOSUN YAPILIŞI:
  • 2 yemekkaşığı yoğurt, 1 subardağı sıvıyağ, 1 çaykaşığı tuz çırpma teliyle çırpılır ki sos hazır..
KENDİSİNİN YAPILIŞI:

  • 6 adet yufka katlama izlerinden kesilir. 9 parçadan toplamda 54 parça olmalı... 
  • Bunlar üst üste konulur.
  • 1 parçaya 1 yemekkaşığı sos sürülür. Üzerine diğer parça konulur ve yine sos sürülür.( Yani 2'şer parça yufkadan 1 tane börek çıkıyor)
  •  Üzerine resimdeki miktarda iç malzeme konulur ve resimdeki aşamalarda börek kapatılır. 
  • 27 börek de bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine kalan sostan sürülür. 
  • Yağlanmış veya yağlı kağıtlı tepsiye böreklerimiz dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına böreklerimiz 40 dakika konulur. 
SUNUM VE SERVİS:
Böreğimizi 4 parçaya tamamen ayırarak ya da üzerine bıçakla 6 adet çizik atarak, üzerine sarımsaklı yoğurt dökmek kaydıyla servis edebilirsiniz. Bu şekilde mükemmel ve değişik bir lezzet oluyor.  Yoğurttan sonra da üzerini pulbiberle, kızdırılmış yağda 2 saniye döndürülmüş pulbiberle ya da yağda hazırlanmış salça-tuz-nane sosla servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: