27 Ağustos 2012 Pazartesi

PATATES KIZARTMASI ( 2 KİŞİLİK)



Aslında bu çoğumuzun bildiği ve yaptığı bir yiyecektir. Ama yine de nedense acil misafir geldiğinde yapmak unutulur.Panik oluruz, misafirin önüne birşey çıkaramayız vs vs.. Bu unutmayı önlemek için, bunu da paylaşmak istedim...

MALZEMELER:

1 adet küçük boy patates
tuz
bol sıvıyağ

TEK KİŞİ İÇİN: Tek kişi için de aynı miktarda patates bence idealdir. Azaltmaya gerek yok.

YAPILIŞI:


  • Patatesimiz küçük boysa önce ortadan kesilir,sonra  ince ince doğranır. Büyük boysa önce 3'e bölünür sonra ince ince doğranır.
  • Önceden kızdırılmış kızartma tenceresindeki yağda patatesler kısık ateşte kızartılır.
  • Kızartma bitince ocak kapatılıp tuz eklenir ve karıştırılır.
  • Diyet için 1 kaşık yağla kızartma yapan aktifry ise diyet için size kesinlikle tavsiyemdir.
SUNUM VE SÜSLEME:

Makarnanın yanında akşam yemeğinden tutun, köfte yanında servise, kahvaltılara, yoğurtlamak suretiyle tek başına akşam yemeğine birçok seçeneği var. Hiçbirini unutmamanız ve mükemmel sofralar çıkarabilmeniz dileğiyle.. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: