17 Ağustos 2012 Cuma

RENDE PATATES (1-2 KİŞİLİK)



Forumları vs gezerken, özellikle tek kişilik basit yemekler konusunda bir açık olduğunu fark ettim. Ondan sizlerle denedikçe güzel bulduğum basit yemekleri de paylaşacağım. Bu yaptığım, ana yemeklerin yanında meze olarak kullanılabileceği gibi, kahvaltıya da olabilir, yoğurtlarsanız akşam yemeğine de...


MALZEMELER:

1 adet büyük boy patates
2 yemekkaşığı sıvıyağ
rendelenmiş kaşarpeyniri
tuz-pulbiber

NOT1: Patates çok yağ isteyeceğinden bu yemek tencerenize yapışabilir. Bunu önlemek için patatesi tencereye koymadan önce 1 çaybardağı sıcak suyu tencereye ilave etmek suretiyle de yemeğinizi yapabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem varsın tencereye yapışsın önemli olan az kalorililikle lezzet  ki o cidden süper:) Tencereye yapışma durumu olmuşsa su koyun 15 dk kadar beklesin. Kolayca çıkıyor; sıkıntı yok, panik yok:))

YAPILIŞI:


  • 1 adet patates rendelenir. 
  • Kızartma tenceresine ya da teflon tavaya 2 yemekkaşığı yağ konulur. Yağ ocakta 1 dk kadar zamanda kızdırılır.
  • İçine rendelenmiş patates konulur ve sık karıştırılır. Böylece 5 dk kadar tencerede döndürülür.
  • Tencerenin altı kapatılır. 
  • 1'er tatlıkaşığı tuzla pulbiber eklenir.
  • Dilediğiniz kadar kaşarpeyniri rendesi tencere sıcakken eklenir ki kaşar erisin. Ve karıştırılır.

SUNUM VE SÜSLEME:

Benim yaptığım gibi kaşarpeynirini içine hiç karıştırmadan yanında servis edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinde üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de sunumunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: