17 Ağustos 2012 Cuma

SOSİS KIZARTMA (4 KİŞİLİK)



MALZEMELER:

8 adet sosis ( kişibaşı 2 sosis.. )
ketçap
1  yemekkaşığı yağ
dilediğinizce örgü peyniri

YAPILIŞI:


  • Kızartma tenceresi ya da teflon tavadaki önceden kızdırılmış tavaya doğranmış sosisler konulur ve tahta kaşıkla arada döndürerek pişmesi sağlanır.
  • Ketçap tavaya dökülür ve yeniden karıştırılır. Ocak kapatılır. Sosislerimiz hazır..
SUNUM VE SERVİS:

İsteyen benim gibi örgü peyniriyle servis eder, isteyen normal peynir, domates, salatalık vs... Zamanı olmayanlar için çabuk yemek.. Kahvaltılarınız için müthiş lezzet..
Ortaya meze olarak kullanmak isteyenlere de, Sadece sosisin 2 ucundan uçları 4'er parçaya 2 bıçak darbesiyle bölmek suretiyle aynı şekilde pişirip, misafirlerinize görsek şölen de yaşatabilirsiniz. :) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: