26 Eylül 2012 Çarşamba

DİYET KABAK KIZARTMASI (2 KİŞİLİK)




Kızartma deyince aklımıza genelde yağlı şeyler gelir ki 'ne diyeti ya..' diyebilirsiniz. Ancak öyle sebzeler var ki yağlı yapınca çok lezzetli ancak yağsız yapınca da gayet lezzetli... İşte bunlardan biri de kabaktır. İnce, uzun, yeşil renk olan kabak...Ben teflonda kızartmayı tercih ettim ancak fırında yapabilirseniz şayet bu lezzet katlanıyor bilginize:) Şimdi geçelim tarifimize...


MALZEMELER:

2 adet kabak ( resimdeki de 2 adet kabaktan çıkan miktardır)
tuz
1 tatlıkaşığı sıvıyağ


YAPILIŞI:


  • Kabaklar ince ve yuvarlak olacak şekilde doğranır.
  • Yağ tavaya peçete yardımıyla güzelce sürülür, tava kızdırılır.
  • Kabaklar teflona konulur. Ve kızardıkça tahta spatula ile çevrilir. Böylece önlü arkalı pişmesi sağlanır.
  • Pişince üzerine tuz serpiştirilir. Servis tabağına alınır. Her servis tabağına alınan kabak yerine pişmesi için teflona yeni kabaklar eklenir ve hepsinin pişmesi sağlanır.
SERVİS VE SUNUM:

Değişik sunum tabaklarıyla sunumunuzu renklendirebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: