25 Eylül 2012 Salı

HAVUÇLU DEREOTLU TOPLAR



Sizinle bugün paylaşacağım tarifi, el lezzeti mükemmel olan bir arkadaşımda tattım ilk.. Tarif sormama gerek olmayan zamanlarda sormam ki direk denemeye geçmem yeterlidir. İşte bu lezzet de onlardan ki bence mükemmel bir görüntü, mükemmel bir tat.. Evet.. Sizler de bu lezizliği yapabilin ve tattırabilin diye geçiyorum tarife:)

MALZEMELER:

6 adet havuç
6 dal dereotu
sıvıyağ
yoğurt
tuz
 NOT: Bu malzemelerden bende 10 top çıktı.)

YAPILIŞI:


  • Bir teflon tavaya dilediğinizce sıvıyağ konulur.(Ben diyette olduğumuzdan 1 tatlıkaşığı yağ tercih ettim ki bence yetti)
  • Yağda kısık ateşte rendelediğimiz havuçlar 4 dk kadar döndürülür.1 tatlıkaşığı tuz eklenir, karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  • Doğradığımız dereotu havuçlara eklenir, karıştırılır.
  • 2 yemekkaşığı kadar yoğurdun katı kısmından eklenir, karıştırılır.
  • Karışım toplar halinde servis tabağına alınır. 
SUNUM VE SÜSLEME:

Servis tabağınızda vitrinde bardak süslercesine sunumunuzu yapabileceğiniz gibi, S şeklinde- salyangoz şeklinde vs tabaklarda servisle sunumunuzu daha da şıklaştırabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..:)


Hiç yorum yok: