26 Eylül 2012 Çarşamba

İRMİK TATLISI ( 5 KİŞİLİK)



Kimi zaman tatlı krizlerim tutar ki 'en azından süt içmiş olurum' diye genelde bu tatlıyı yaparım. Sizinle şuan 5 kişilik tarifi paylaşıcağım. Ancak 1 ve 2 kişilik olan için de ölçüleri söyleyeceğim.

MALZEMELER:

1 litre süt
9 yemekkaşığı irmik
1 paket vanilya
9 yemekkaşığı şeker

TEK KİŞİ İÇİN:  1 subardağı süt, 1,8 yemekkaşığı irmik, 1,8 yemekkaşığı şeker, 1/2 adet muz

İKİ KİŞİ İÇİN:   2 subardağı süt, 3,6 yemekkaşığı irmik, 3,6 yemekkaşığı şeker, 1 adet muz

NOT1: Eğer tatlınız birkaç gün bekleyecekse muzların kararmasını önlemek için muzların üzerlerine birkaç damla limon damlatınız. Bu bir püf noktadır ancak biliyorsunuz ki ben bildiğim püf noktaları da sizlerle paylaşıyorum:)

SÜSLEMESİ İÇİN MALZEMELER:

3 adet muz
dilediğiniz miktarda hindistancevizi

YAPILIŞI:


  • süt,irmik, şeker derin bir tencereye alınır. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar devamlı karıştırılmak suretiyle pişirilir.
  • Vanilya tencereye eklenir ve tekrar karıştırılır. 
  • 3 dk tencerede karıştırılarak kaynamaya devamı sağlanır, tencerenin altı kapatılır.
  • Önceden suyla ıslatılmış kaselere karışım paylaştırılır. ( Kaseniz benimki gibiyse 5 kase çıkıyor)
SUNUM VE SÜSLEME:

Hindistan cevizi üzerine dökülür. Muzla da süslenir. Eğer tatlınız birkaç gün bekleyecekse, muzların kararmasını önlemek için muzların üzerlerine birkaç damla limon damlatınız.

Sunumda dilerseniz araya bisküvi de koyabilirsiniz.

Sunumda dilerseniz karışımın yarisinı döktükten sonra, kalanına kakao karıştırıp; tatlınızın 2 renkli ve kakaolu lezzeti de eklenmiş olarak sunumunu sağlayabilirsiniz. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: