19 Eylül 2012 Çarşamba

KREP KANEPE (1-2 KİŞİLİK)





Özel davetlerinizden tutun, da kahvaltılarınıza, sütü bir türlü içiremediğiniz minik çocuklarınızdan tutun da, kokteylerinize mükemmel bir görünüm, mükemmel bir lezzet...

MALZEMELER:

KREP İÇİN:


  • 1 subardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlıkaşığı kabartmatozu
  • 1 tatlıkaşığı sıvıyağ
  • dilediğince tuz( ben 1 tatlıkaşığı koyuyorum)
  • yeterince un ( şimdilik net miktarı ölçmedim ama dileyen olursa ölçüp yorum kısmına yazabilirim)
ÜZERİ İÇİN:
  • beyazpeynir ( küp küp kesilmiş)
  • biber ( ince uzun kesilmiş)
  • domates
  • zeytin
  • kürdan
YAPILIŞI:

  • Krep malzemelerinden un harici çırpma teliyle karışana kadar çırpılır.
  • Un avuç avuç eklenip eklenip karıştırılarak kıvam tutturulur. ( akışkan kıvamda ama az yoğun olmalıdır kıvam)
  • Teflon tavaya 1 damla sıvı yağ dökülüp, yağ bir peçete yardımıyla tavaya dağıtılır(peçete atılmaz. Çünkü her sonraki krepte o peçeteyle tava yağlanır)
  • 1 kepçe krep tava ısınmışken tavaya dökülür ve dökülür dökülmez anında tava sağa sola arkaya yan yatırılarak krebin tavayı kaplaması sağlanır.
  • Yaklaşık 1 dk içinde yani kısa sürede krep pişmektedir. Pişince spatula yardımıyla krebin diğer tarafı döndürülür. Yağlama yapılmaz tavada..
  • İkinci krepte peçeteyle tava yağlanıp(peçeteye ek yağ dökülmez), bu malzemeden çıkacak olan 5 adet krep de pişirilir.Krepler hazır..
  • Krepler tek tek rulo şeklinde sarılır. Sonra ise yaklaşık 5cm kalınlığında kesilir. 
  • Kürdana resimdeki malzemeler geçirilip o da  5 cnm kesilmiş krebin tabanına kadar batırılır.( Tabanına kadar batırın ki rulo yaptığınız krep açılmasın.
SUNUM VE SERVİS:
Şekil olarak yeterince süslü bir tariftir bu.. Ancak özellikle özel davetlerinizde üstlü altlı servis tabağında sunumunuzu yaparsanız çok daha şık bir görüntü elde etmiş olursunuz.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok: