19 Eylül 2012 Çarşamba

PROFİTEROL ( 35 ADET )



Tarif olarak tam tutan bir tarif ki o yüzden sizlerle de paylaşmak istedim. Kesinlikle bu tarif beni yanıltmadı. Fırına girmeden önce profiterol hamurumun fotoğrafını çektim ki bir üstündeki hazır haliyle karşılaştırabilin diye.. Yani bu kadar da kabaran bir tariftir bu bilginize:)





MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:


  • 1 subardağı su
  • 1 subardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz (elinizde parmak ucunuzla bir çimdik)
MUHALLEBESİ İÇİN:

  • 2,5 subardağı süt
  • 1 çaybardağı şeker
  • 2 yemekkaşığı un
  • 1 yemekkaşığı nişaşta
  • 1 paket vanilya
ÜSTÜ İÇİN:

  • 1 paket çikolata sos
  • çikolatasosta yazan miktarda süt
YAPILIŞI:

  • Tenceremizde su, margarin ve tuz margarin eriyene kadar kaynatılır.
  • Margarin eriyip iyice kaynayan suya, azar azar un ilave edilir ve ilave edildikçe karışltırılır.(Bu sırada ocak kısık ateş olmalıdır ve kapatılmamalıdır)
  • Tüm un ilavesi bitince ocakta 4 dk  karıştırılarak pişirilir.(Burada hiç un topu kalmamalıdır, un hamura iyice yedirilmelidir)
  • Pişen hamur derin olan başka kaba alınır, soğumaya bırakılır.
  • Hamur ılıyınca yumurtalar teker teker kırılıp, her kırma sonrasında hamur karıştırılarak, yumurtalar hamura yedirilir. ( ister elle, ister mikserle karışttırın farketmez. el benim tercihim)
  • Yağlanmış fırın tepsisine(ya da yağlı kağıda) kaşık yardımıyla misketten biraz büyüklükte resimdeki gibi toplar koyulur.. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirmek uygundur.Benim koyduğum boyuttan 35 adet çıktı.
  • Muhallebi malzemelerini derin tencereye koyup devamlı karıştırmak suretiyle muhallebi hazırlanır. Kaynayınca altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Çikolata sos, tarifindeki gibi derin bir tencerede devamlı karıştırılmak suretiyle hazırlanır ve soğumaya bıralılır.
  • Pişen toplar fırından çıkarılınca ılınınca, ortalarından üste açılacak şekilde yarımay büyüklüğünde kesilir. İçi 1 yemekkaşığı kadar kremayla doldurulur. Her bir topa aynı işlem uygulanır.
  • Kremalı toplar bir borcama ya da yanları olan ayrı bir saklama kabına alınır. (Yanları olmalı, tepsi olmaz, çünkü çikolata sos dökücez ve o akışkan)
  • Üzerlerine çikolata sos dökülür. Hatta bol bol dökülür. Lezzet harikası:)
  • Soğumak üzere profitorollerimiz buzdolabının normal kısmına koyulur.
SUNUM VE SÜSLEME:

Sunumunuzda dilerseniz üzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.. :)


2 yorum:

Mehmet Kut dedi ki...

çok güzel gözüküyor. ellerinize sağlık.

Emine ME dedi ki...

teşekkürler... deneme fırsatı bulan herkese afiyet olsun...