8 Ocak 2013 Salı

MUZLU MUHALLEBELİ TOPLAR (ÇOK KİŞİLİK)

MALZEMELER:


       2 su bardağı un
       50 gr tereyağı
       1 lt süt
       2 paket vanilya
       4 muz
       1 su bardağı şeker

İÇİNE MALZEMELER:

       muz

 DIŞINA MALZEMELER: 

  3 adet havuç,şeker
  kakaolu petibör bisküvi
  fındık
  hindistan cevizi-çikolata

YAPILIŞI:
  • un,süt,tereyağı,vanilya,hindistan cevizi 10 dk kadar çırpılır. Sonra ocakta muhallebi pişirilir. Piştikten sonra dolapta 1 gün bekletilir.
  • havuç ve şeker ocakta havuç eriyene kadar pişirilir. (1 çaybardağı   su eklenerek)
  • petibör bisküvi blendardan geçirilir.
  • fındık iri taneli kalacak şekilde blendardan geçirilir.
  • çikolata rendelenir. 
  • muhallebiden ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır ve içlerine birer ya da tercihen 2'şer dilim muz konulur. Üzerine ise havuç-şeker, kakaolu petibör,fındık, hindistan cevizi-çikolataya bulamak suretiyle tatlılar hazırlanıp buzdolabına konulur. Ve resimdeki görüntü ve misafirlerim de çok güzelmiş dedikleri lezzet ortaya çıktı.Hem hafif hem leziz :) Misafirlerim yanında sofranın fotoğrafını çekemediğimden onu paylaşamıyorum. Ancak bu soframızdan bir bukleydi ki sizlerle de tarifimi paylaşmak istedim.
Deneyenlereşimdiden afiyet olsun:)

2 yorum:

Büşra Kahveci dedi ki...

Harika canım :) Ellerine sağlık :)

Emine ME dedi ki...

Çok teşekkür ederim tatlım:)