14 Şubat 2013 Perşembe

GÖZLEME (6 adet)





Hem kolay, hem pratik ve hızlı ortaya çıkan mükemmel bir lezzet ki işte karşınızda GÖZ-LE-ME :)



Tarife başlamadan önce lezzet lilik adına gözlememizdeki yegane püf noktaları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan ilki yufkanın kesinlikle taze olmasıdır. Mümkünse paket olarak satılandan değil taze olarak yapılıp satılanlardan kullanın. İkinci püf nokta ise tava ne çok aşırı yağlanmalıdır ne de çok az... Ve tavada gözlemenin bir kısmı pişerken diğer kısmı da yağlanmalıdır. Ve son püf nokta ise mümkünse saçta veya teflon tavada yapılmalıdır ve kesinlikle kısık ateş kullanılmalıdır. 
MALZEMELER:

1 kg ( 6 adet ) yufka
lor(ekşimik) peyniri (dilediğinizce)
maydanoz(dilediğinizce)
tuz
sıvıyağ

YAPILIŞI:
  • Ekşimik ve ince kyıılmış maydanozla iç hazırlanır.
  • 1 adet yufka masaya açık halde konulur.
  • 2. resimdeki kadar büyüklüğünün kısmına kare şeklinde ve içini de dolduracak şekilde iç eklenir.
  • Önce sol sonra sağ,sonra üst en sonra da alt hamur birbiri üzerine kapatılır ve 2. resmimdeki şekil elde edilir.
  • Önceden kızdırılmış yaklaşık 1 yemekkaşığı yağda böreğimiz pişirilir. 
  • Bu işlem kaç adet yapmak istiyorsak diğer yufkalarımıza da uygulanır.
  • Gözlemelerimiz hazır... Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Sıcak yenilmesi tavsiyemdir :)  




Hiç yorum yok: