19 Şubat 2013 Salı

KALP YAŞ PASTA


Öncelikle şunu söylemeliyim. Kendiniz evde yaş pasta hazırlamak istiyorsanız ve fazla zamanınız yoksa bu tarif tam sizlik:) Çünkü ocakta pişirme yok birşey yok. İş tamamen 5 dklık karıştırmada bitiyor. Sonra da düzeltme vs sadece zaman alan:)




MALZEMELER:

1 adet sade hazır kek
1 kutu pasta kreması
1 kutu çilekli jöle

YAPILIŞI:


  • Hazır kek önce kesilmeden kalp şekli kekin üzerine yavaşta bıçakla çizilir.
  • Çizilen yerlerden kek kesilir.
  • Kekin ayrık kısmı ortadan ikiye bölünerek tepsiye konulur ve parçalara ılık suda eritilmiş 1 su bardağı şeker dökülür. 
  • Pasta kreması kutusunda belirtilen miktarda soğuk sütle sadece çırpılmak suretiyle, ocağa gerek olmadan çırpılır ve buzdolabına atılır.
  • Jole kutusunda belirtilen oran su ile sadece çırpılmak suretiyle ocağa gerek olmadan hazırlanır.
  • Kekin parçalarından altı kek servis tabağına alınır.
  • Hazır krema buzdolabından çıkartarak kekin bir parçasının önce içine, sonra da kalan kısmı da kekin diğer parçası konulduktan sonra dışına sürülür.
  • Üzerine de dolptan çıkartılan jole konulur. (Jole aslında dondurulmadan konulsa dada şık durucak ama çok aktı. Ondan ben de dondurup koydum ki zaten 5 dk içinde buzdolabının normal kısmında donuyor)
  • Pastanızı buzdolabına koyun
  • Yaş pastamız hazır:) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: