19 Şubat 2013 Salı

SÜRPRİZ KURABİYE


Evet.. Tariflerim çok birikti ekliyeceğim diyip duruyorum ya... Geçen gün eklemeleri uaparken çok yoruldum ve devam edemedim ki devamı bugüne nasipmiş. Tabiiki bu arada üzerine de tarifler birikti ki, hepsi eklenecek bilginize :)
Sürpriz kurabiye olarak içine hazır puding hazırlayıp yuvarlarken bunu içine koymak ve fırından çıkıp soğuyunca da üzerine pudingden dökmek kaydıyla da hazırlanan bir sürpriz kurabiye çeşidi daha var ki onu da yapınca sizlerle paylaşırım elbet... Ama sürpriz kurabiye diye googleda aratıp benim sayfama düşecekler için ben ekleyesiye notun şu olsun:
Aynı hamuru hazırlayıp dediğim gibi içine puding koyup yuvarlayın ve öyle fırınlayın. O dediğim tarif de böylece olur :) Çıkınca da soğumuşken üzerine sıcak puding döktünüz mü tamamdır :) Şimdi gelelim onca gevezelik üzerine bu tarifimize :)
Buarada gayet bereketli bir tarif bu bilginize... Miktar olarak malesef saymayı unuttum. Ancak tekrar bu tarifi yaparsam güncelleme yapıcağım...


MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

1 paket yani 250 gr margarin ( margarinde tereyağı kullanmaya dikkat ediyorum daha az zararlı diye ama teremyağ ya da normal sanayağı da olabilir elbette)
1 çaybardağı sıvıyağ
1 adet yumurta (bütün halde)
1 subardağı pudra şekeri
1 paket kabartmatozu (dr  oetker benim kesinlikle tercihimdir, iyi kabartıyor)
2 damla limon suyu
1 paket vanilya
alabildiğince un
1/2 subardağı yoğurt

EK MALZEMELER:

Üzeri için pudra şekeri
içi için kakao(3 yemekkaşığı)


YAPILIŞI:

  • Şeker ve yağ güzelce elle yoğurarak özdeştirilir.
  • 1 yemekkaşığı un dökülür, üzerine kabartma tozu... Kabartma tozunun üzerine de 2 damla limon suyu ki bu kurabiyelerin güzel kabarmasını sağlamakta...
  • Hamur için gerekli diğer malzemeler de 1 subardağı un ile karıştırılarak hamurumuz karıştırılır.
  • Bu cıvık hamurun 1/4'ü bu aşamada ayrı bir kaba alınır. Üzerine 3 yemekkaşığı kakao eklenir ve karıştırılır.
  • Diğer beyaz hamurumuza un ilavesi ile hamur kulak memesi kıvamına gelesiye elimize yapışmayasıya kadar yoğurulur.
  • Kayısı büyüklüğü hamur parçası elimize alınıp, yassılaştırılır. İçine de misket bütüklüğünde kakaolu içten konulur ve hamur kabatılarak yuvarlanır.
  • Bu şekilde toplar hazırlanır.
  • Tüm toplar bitince önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerimiz yaklaşık 35-40 dk sürede pişirilir.
  • Çıkınca sıcakken üzerine pudra şekeri serpiştirilir. 
  • İçi az pişmiş oluyor ve leziz gayet de... Bir nevi brovni oluyor.
  • Dileyen kulakmemesi kıvama gelmeden Bir kısmına kakao eklemeyle aynı tariften iki renki kurabiye de yapabilir. 
  • Lezzeti konusunda misafirlerimden tam not almış bir tarif bu.. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok: