10 Ocak 2015 Cumartesi

DEREOTLU KIYMALI PATLICAN

MALZEMELER: ( Tek Kişi İçin)

1 adet uzun patlıcan
50 gr kıyma
1 adet sogan
1 adet yesıl bıber
1 adet domates
karabıber
tuz
pulbıber
salça

YAPILIŞI:




  • Biber ve sogandan bıberden suse ayırımı yaptıktan sonra rondodan geçirilir
  • Ocakta 1/4 yemekkasıgı yagda bu cok az dondurulur.
  • 1 yemekkasıgı salça eklenır.
  • Domatesten ayırdıgımız kısımdan kalan kısmı rondodan gecırılerek eklenır.
  • Karabıber, pulbıber, tuz da eklenır 
  • Etımız de ocakta eklenıp 5 dk kadar pısırılır.
  • İçimiz hazır:)
  • Patlıcan tuzlu suda bekletılır.
  • Patlıcan etrafı tamamen kabuklarından  kesılır.
  • Patlıcan ınce uzun 1 parmak buyuklugunde parçalara ayrılır.
  • Bir patlıcan bıraz ic harc olmak üzere tepsiye alt alta sıkışık dizim yapılır.
  • Tabanı cok az yaglanmıs tepsıye dızılır. 
  • Salça ve 1 caybardagı kadar su karıstırılıp tepsıye dökülür
  • Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında yemegımız yaklasık 20 dakıkada pişirilir.
SÜSLEME:

Spatula ile ikram ediceğiniz kadar yemeğimiz servis tabagına konulur. Üzerine dereotu parçaları serpiştirilir. Kalbim de o gördüğünüz kırmızı biber de kırmızı biber turşusu.. Bu yemegın yanına lezzetce de yakısıyor görüntüce de.. Tursulardan bırı kendılıgınden kalp şeklindeymıs benı ugrastırmacı..Yemeklerım bıle sevgı dolu hem de kendınden:) Aradakı de pul bıber karıstırılmıs yogurt.. Siz tabiiki baska sunumla da servıs yapabılırsınız

NOT: Soganlara ve tepsıye ekledıgım dısında ek herhangıo bır yağ eklemedım.

3 yorum:

http://www.seftenyemektarifleri.com dedi ki...

harika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...

diyet yemekleri dedi ki...

harika bir diyet tarifi bence

Emine Elvan Eker dedi ki...

tesekkurler:)