9 Ocak 2015 Cuma

FIRINDA KARNIYARIK





















Karnıyarık benım gıbı bırcok kısının cok sevdıgı bır lezzettır. Ama bol yagda kızartılarak yapıldıgından bünyeye oldukça zararlı.. Bunu kızartmadan ya da ocakta parpurlama denılen o buyuk zorluga katlanmadan, az emekle nasıl yapabılırım dıye duşundum ve bu lezzet cıktı ortaya :)

MALZEMELER: ( Tek Kişi İçin)

1 adet uzun tombık patlıcan
50 gr kıyma
1 adet sogan
1 adet yesıl bıber (yesıl bıberın 3 kesımlık kısmını suslemeye ayıralım)
1 adet domates ( domatesın 3 kesımlık kabuk kısmından yerını sunuma ayıralım)
karabıber
tuz
pulbıber
salça

YAPILIŞI:


  • Biber ve sogandan bıberden suse ayırımı yaptıktan sonra rondodan geçirilir
  • Ocakta 1/4 yemekkasıgı yagda bu cok az dondurulur.
  • 1 yemekkasıgı salça eklenır.
  • Domatesten ayırdıgımız kısımdan kalan kısmı rondodan gecırılerek eklenır.
  • Karabıber, pulbıber, tuz da eklenır 
  • Etımız de ocakta eklenıp 5 dk kadar pısırılır.
  • İçimiz hazır:)
  • Patlıcan tuzlu suda bekletılır.
  • Patlıcan alacalı kesılır.
  • Patlıcan boyutuna gore 3 ya da 4 parçaya kesılır.
  • Patlıcan parçaları kenardan az tutacak kısım kalacak sekılde ortaları kesılır
  • Patlıcanların ıclerı bıcak yardımıyla alınır.
  • Patlıcanların olusan bosluguna ıc harc eklenır.
  • Üst kapak kapatılıp kenardan taşmalar duzeltılınce uzerıne bıber ve domats de eklenır ve kürdanla tabana kadar bu sabıtlenır.
  • Tabanı cok az yaglanmıs tepsıye dızılır. 
  • Salça ve 1 caybardagı kadar su karıstırılıp tepsıye dökülür
  • Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında yemegımız yaklasık 20 dakıkada pişirilir.

NOT: İçten çıkardıgınız patlıcanların parçasını atmayın. Tuzlu suda bekletın. Ve onları başka yemekte kullanın fazla gün geçmeden... 

SÜSLEME:

Sunumda ben yogurt, pulbıber, kekik, maydonoz kullandım. Sizler pilav yanında da sunum yapabilirsiniz.

DENEYENLERE ŞİMDİDEN AFIYET OLSUN:)




3 yorum:

gulihanblog dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gulihanblog dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık

Emine Elvan Eker dedi ki...

cok tesekkurler :)