4 Ocak 2015 Pazar

KAKAOLU ŞEKERPARE (42 adet çıkıyor)


PÜF NOKTALAR:

1) margarın, yumurta vb tum malzemeler oda sıcaklıgında olmalı
2) cevızler cok buyuk olmamalı
3) yapılan bezeler cevızden bıraz buyuk olmalı kı kabardıgında cok buyuk durmasın
4) şerbet sıcaga yakın ılık, tatlı soguga yakın ılık olmalı..
5)bir gece onceden yapıp bekletılırse lezzet daha guzel olur.
6)aynı tarıften kakao eklemezsenız kakaosuz olanı olur.





MALZEMELER:


  • 1 paket tereyagı veya margarin (125 gr) 
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 subardağı şeker
  • 1 subardagı irmik
  • 1 çaybardağı sıvı yağ
  • 4 yemekkasıgı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabıldıgınce un


ÜZERİ İÇİN:


  • 2 adet yumurta sarısı
  • ıstenılen mıktarda ırı cevız


ŞERBETİ İÇİN:


  • 3 subardagı şeker
  • 4 su bardagı su
  • 1 dilim lımon


YAPILIŞI:


  • Önce şerbetı ocaga koymak en önemlı kısım.. Koyalım kı şerbet bıraz soguyabılsın.. 
  • Şerbet malzemelerı ocaga konulur. Kaynadıktan sonra 5 dk daha ocakta bekletılır ve ocaktan alınır. 
  • Oda sıcaklıgında yumusayan tereyagını, yumurta akını, sıvıyagını elımızle karıstırıyoruz.
  • İrmilk, şeker, kabartma tozu,kakao da eklenır ve alabıldıgınce un kıvama gore eklenerek hamur yogurulur.(kulak memesı yumusaklıgında)
  • cevızden cok az buyuk toplar uzerınden hafıf bastırılarak yağlanmıs tepsıye dızılır. Üzerine cevız parcaları teklı olarak konulur.
  • Yumurta sarısı tatlıların uzerıne sürülür.
  • Önceden ısıtılmıs 200 derece fırında 30-40 dk kadar pişirilir.
  • Tatlımız sogumaya bırakılır. 
  • Tatlı soguga yakın ılık, serbet sıcaga yakın ılınmıs haldeyken de şerbet üzerine dökülür.
  • Bir gece önceden yapıp bekletılırse daha lezzetlı olacaktır.

Aynı tarıften kakao eklemezsenız kakaosuz olanı olur. Ama kakao çıkolatalı gıbı bır aroma katıyor bılgınıze:)
Deneyenlere sımdıden afıyet olsun:)





Hiç yorum yok: