7 Şubat 2017 Salı

BROWNİ KEK


 İlk yapmam yılbaşında annem ve babam için bir denemeydi. Ve o lezzetinin mükemmelliğini görünce vazgeçemedim bu lezzetten... Ve arkadaşlarımdan da kime yapsam tek kelimeyle bayıldılar... Hep tarif istenmeler falan... Şimdi geçelim tarifimize:)

MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta,
  • yarım su bardağı şeker,
  • yarım su bardağı süt,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • 1 tatlı kaşığı vanilya (5 gr),
  • 0.75 su bardağı un ( yani bir su bardagından az ekleyın lutfen) :)))
SOSU İÇİN: 
  • yarım su bardağı süt,
  • yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao,
  • Yarım çay bardağı şeker,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı.
YAPILIŞI:

Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile iyice çırpalım.
Üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip çırpalım.
Sonra elediğimiz kakaoyu, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip çırpalım.
16'lı metal cupkek kalıbına kağıt da konulup bunun üzerine harcı döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 190° fırında 20-25 dakika pişirelim. (bıçak ile kontrol edin)
Sosu için: tencereye sütü, suyu, sıvı yağı, kakaoyu ve şekeri koyalım.
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ılımaya bırakalım.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine bir bıçakla sık aralıklarla delikler açalım.
İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine eşit şekilde gezdirerek ılık sosu dökelim.
Kekimizi en az 30 dakika dinlendirelim.

Hiç yorum yok: