7 Şubat 2017 Salı

KARNIBAHAR KIZARTMASI

Bilgisayarım formatlayınca cok tarifimin fotografı malesef gitti :( Bu moralimi baya bozsa da, buna da şükür diyeceğiz artık.. Çünkü bilgisayarımdaki bu sorunu bu kadarla çözebildiğim için de bir yandan mutluyum da:)  Farkındayım, sizleri ihmal ediyorum tarif konusunda bayadır. Ancak buraya yazı yazmak da malum zaman istiyor ve iş- okul- ev- arkadaşlar derken .. İşte , anca...   Artık mailimde kalan fotograflarımla birlikte  sizlerle yine nefis bir lezzetin tarifini paylaşacağım... Bu tarif biraz yağlı ancak cidden lezzeti doyumsuz... :)

MALZEMELER:

1 adet küçük karnıbahar
2 adet yumurta
1 subardağından 2 yemekkaşığı fazla un
1 su bardağı süt
tuz ( 1 tatlı kaşığı )

 YAPILIŞI:
-Karnıbaharımız  üzerini geçecek şekilde su da eklenip geniş bir tencereye konulup pişene kadar haşlanır. ( Burada çok haşlanmaması kızartma esnasında karnıbaharın dağılmaması açısından muhim .. Yaklaşık 20 dkda haşlanıyor)

-Yumurta un süt ve tuz geniş bir kapta güzelce çırpılır.

-Çırpılan malzemeye karnıbahar parçaları güzelce bulanıp, önceden ısıtılmış bol yağlı tavada karnıbaharlar kızartılır.

-Sunum dıledıgınızce yapılır.

-Deneyenlere şimdiden afıyet olsun:)




Hiç yorum yok: